ihale Teknik Şartname’de kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için gıda rasyonunda belirtilen miktarda 50 gramlık roll ekmek verileceğinin düzenlendiği, ancak gıda rasyonunda kişi başı verilecek roll ekmek miktarı hususunda net bir belirleme yapılmadığı, bu durumun sağlıklı teklif oluşturulmasına engel teşkil ettiği KİK itirazen şikayet kararı

Teknik Şartname’lerin “Dağıtım” başlığı altında “Firma yemekhanedeki masaların üzerinde temiz ütülü örtüler, paketli roll ekmek, ambalajlı pet bardak veya pet şişe su (Sadece ilgili Bakanlıktan onaylı sular kabul edilecektir.), bardak, sürahi, peçete, kürdan ve yemeğin özelliğine göre limon, sirke ve çeşitli baharatları hazır olarak bulunduracaktır.” düzenlemesi yer almaktadır.

 

Gıda Rasyonu Çizelgesinde 13+ yetişkin-yaşlı yaş grubunda normal francala ekmek ile paketli roll ekmeklerin gramajının 50 gram olarak belirtildiği görülmüştür.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Huzurevi ve Bakım Rehabilitasyon Merkezleri Gıda Malzemeleri Teknik Şartnamesi’nde “Ekmek (Francala Ekmek / Roll Ekmek / Ramazan Pidesi)”e ilişkin olarak “1. Kendine özgü tat ve kokuda olmalıdır. Ekmekler 66-72 randımanlı (tip
2 ) Türk Gıda Kodeksine uygun francala unundan pişmiş net 200 gr’lık ekmekler halinde olacaktır.

  1. İstenilen diğer ekmeklerin ağırlığı 50 gr (±5 gr) olacak, roll ekmek şeklinde ve paketlenmiş olarak teslim edilecektir…”düzenlemelerine yer verilmiştir.

 

Söz konusu düzenlemelerden, isteklilerce porsiyon başına 50 gram ekmek dikkate alınarak tekliflerin verilmesinin gerektiği anlaşılmakta olup başvuru sahibinin bu husustaki iddiası uygun görülmemiştir.

 

Toplantı No : 2020/004
Gündem No : 17
Karar Tarihi : 29.01.2020
Karar No : 2020/UH.II-204