yapılan aşırı düşük  açıklamanın yerinde olduğu ve firma kârı olarak * TL öngörüldüğü Önemli teklif bileşenleri arasında yer alan yazılım maliyetinin  alınan fiyat teklifi ve dayanağı olan 2022 yılı 3’üncü geçici vergi beyanname dönemine ilişkin düzenlenen EK-O.6 satış tutarı tespit tutanağı ile açıklandığı, sunulan EK-O.6 satış tutarı tespit tutanağı incelendiğinde, söz konusu tutanağın “Fatura Bilgileri Tablosu”nda 2022 yılı 3’üncü geçici vergi beyanname dönemi ile birlikte 2022 yılı 1’inci ve 2’nci geçici vergi beyanname dönemlerine ilişkin faturalar da dikkate alınarak ağırlıklı ortalama birim satış tutarının tespit edildiği, yapılan açıklamanın bu haliyle  Tebliğe aykırı olduğu  hk

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Aşırı düşük teklifler” başlıklı 38’inci maddesinde “İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirdikten sonra, diğer tekliflere veya idarenin tespit ettiği yaklaşık maliyete göre teklif fiyatı aşırı düşük olanları tespit eder. Bu teklifleri reddetmeden önce, belirlediği süre içinde teklif sahiplerinden teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister.

İhale komisyonu;

a) İmalat sürecinin, verilen hizmetin ve yapım yönteminin ekonomik olması,

b)  Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin mal ve hizmetlerin temini veya yapım işinin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,

c) Teklif edilen mal, hizmet veya yapım işinin özgünlüğü,

gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak, aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifleri reddedilir.

Kurum, ihale konusu işin türü, niteliği ve yaklaşık maliyeti ile ihale edilme usulüne göre aşırı düşük tekliflerin tespiti, değerlendirilmesi ve ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi amacıyla sınır değerler ve sorgulama kriterleri belirlemeye, ihalenin bu maddede öngörülen açıklama istenilmeksizin sonuçlandırılabilmesine, ayrıca yaklaşık maliyeti 8 inci maddede öngörülen eşik değerlerin yarısına kadar olan hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde sınır değerin altında olan tekliflerin bu maddede öngörülen açıklama istenilmeksizin reddedilmesine ilişkin düzenlemeler yapmaya yetkilidir. İhale komisyonu bu maddenin uygulanmasında Kurum tarafından yapılan düzenlemeleri esas alır.” hükmü,

 

Hizmet Alım İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin “Sınır değer ve aşırı düşük teklifler” başlıklı 59’uncu maddesinde “(1) İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirdikten sonra Kurum tarafından belirlenen yönteme göre sınır değeri hesaplar.

(2) Aşırı düşük teklif tespit ve değerlendirme işlemlerine ilişkin olarak, ihale ilanı ve dokümanında belirtilmek kaydıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralardaki koşullar çerçevesinde aşağıdaki seçeneklerden bir tanesi kullanılır.

a) Sınır değerin altında olan teklifler ihale komisyonunca aşırı düşük teklif olarak tespit edilir ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğu tespit edilen bileşenler ile ilgili ayrıntılar yazılı olarak istenir. İhale komisyonu;

1) Verilen hizmetin ekonomik olması,

2) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,

3) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,

gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifleri reddedilir.

b) Aşırı düşük teklif sınır değerinin altında teklif sunan isteklilerin teklifi açıklama istenmeksizin reddedilir.

(3) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına eşit veya bu değerin üzerinde olan ihalelerde, ikinci fıkranın (a) bendinin kullanılması zorunludur.

(4) Yaklaşık maliyeti Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan ihalelerde ikinci fıkranın (a) veya (b) bendindeki seçeneklerden birisinin kullanılması zorunludur.

(5) Kurum tarafından yayımlanan aşırı düşük teklif açıklama istenilmeksizin reddedilecek tekliflere ilişkin alımlar listesinde yer alan işlerin ihalelerinde ikinci fıkranın (b) bendinin kullanılması zorunludur.” hükmü,

 

Kamu İhale Genel Tebliği’nin “Hizmet alımı ihalelerinde sınır değer tespiti ve aşırı düşük tekliflerin değerlendirilmesi” başlıklı 79’uncu maddesinde “…79.2. İhale ilanında ve dokümanında teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden açıklama isteneceği belirtilen hizmet alımı ihalelerinde, aşırı düşük tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında aşağıdaki düzenlemelere göre işlem tesis edilmesi gerekmektedir.  

79.2.1. Aşırı düşük tekliflere yönelik açıklama istenmesine ilişkin yazıda, isteklilerin yapacakları açıklamalara esas olacak önemli teklif bileşenlerinin, bütün istekliler için aynı unsurları içerecek şekilde belirtilmesi zorunludur. Aşırı düşük teklif açıklaması sunulması için isteklilere üç (3) iş gününden az olmamak üzere uygun bir süre verilir.

79.2.2. İstekliler aşırı düşük olarak tespit edilen tekliflerini aşağıdaki yöntemleri kullanarak açıklayabilirler.

79.2.2.1. Üçüncü Kişilerden Alınan Fiyat Teklifleri: Teklifi oluşturan maliyet bileşenlerine ilişkin üçüncü kişilerden fiyat teklifi alınması durumunda, öncelikli olarak fiyat teklifini veren kişiyle tam tasdik sözleşmesi yapan veya beyannamelerini imzalamaya yetkili olan meslek mensubu tarafından ilgisine göre teklife konu mal veya hizmet için maliyet tespit tutanağı (Ek-O.5) veya satış tutarı tespit tutanağı (Ek-O.6) düzenlenecektir. (Değişik ibare: 30/09/2020-31260 R.G./21. md.) Tutanaklar fiyat teklifinin dayanağı olarak düzenlenecek olup, aşırı düşük teklif açıklaması kapsamında sunulacaktır.

Maliyet tespit tutanağı dayanak alınarak fiyat teklifi sunulabilmesi için, fiyat teklifinin mamul/mala ilişkin olması halinde mamul/malın birim fiyatının, tutanakta tespit edilen ağırlıklı ortalama birim maliyetin altında olmaması; fiyat teklifinin hizmete ilişkin olması halinde ise bu hizmetin birim fiyatının, tutanakta tespit edilen toplam birim maliyetin altında olmaması, bu tespitin (Ek-O.5) formunda yapılması, fiyat teklifi üzerine meslek mensubu tarafından “Bu fiyat teklifindeki birim fiyatın, mükellefin yasal defter ve belgelerine göre tarafımca düzenlenerek onaylanan (…/…/…) tarih ve (…) sayılı maliyet tespit tutanağındaki ortalama/toplam birim maliyet tutarının altında olmadığını beyan ederim.” ibaresinin yazılarak imzalanması ve iletişim bilgileri de belirtilmek suretiyle kaşelenmesi/mühürlenmesi gerekmektedir.

Satış tutarı tespit tutanağı dayanak alınarak fiyat teklifi sunulabilmesi için teklif edilen birim fiyatın, ilgili tutanakta tespit edilen ağırlıklı ortalama birim satış tutarının % 80’inin altında olmaması, bu tespitin (Ek-O.6) formunda yapılması, fiyat teklifi üzerine meslek mensubu tarafından “Bu fiyat teklifindeki birim fiyatın, mükellefin yasal defter ve belgelerine göre tarafımca düzenlenerek onaylanan (…/…/…) tarih ve (…) sayılı satış tutarı tespit tutanağındaki ağırlıklı ortalama birim satış tutarının % 80’inin altında olmadığını beyan ederim.” ibaresinin yazılarak imzalanması ve iletişim bilgileri de belirtilmek suretiyle kaşelenmesi/mühürlenmesi gerekmektedir.

Üçüncü kişilerden alınan fiyat tekliflerinin teklife konu alanda faaliyet gösterenlerden alınması gerekmekte olup, bu belgelerin ihale tarihinden önce düzenlenmiş olması zorunlu değildir.

Kaşeleme işlemi 8.4 üncü maddede belirtilen özel kaşe kullanılmak suretiyle yapılabileceği gibi, bu kaşe dışında meslek mensubuna ilişkin bilgileri içeren kaşe kullanılmak suretiyle de yapılabilir.

79.2.3. Meslek mensubu; üçüncü kişilerden alınan fiyat teklifi üzerindeki beyanın ve emsal bedel beyanı ile Ek-O.5, Ek-O.6 ve Ek-O.7 numaralı tutanaklardaki bilgilerin doğruluğundan sorumludur. Meslek mensubu ibaresinden Yeminli Mali Müşavirler veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler anlaşılır”

79.2.4. Ek-O.5, Ek-O.6 ve Ek-O.7 numaralı tutanakların son veya bir önceki geçici vergi beyanname dönemine ilişkin olarak düzenlenmesi zorunludur. Son veya bir önceki geçici vergi beyanname döneminin tespitinde; 4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (d) ve (e) bentlerine göre pazarlık usulü ile yapılan ihalelerde ilk yazılı fiyat tekliflerinin alındığı tarih, diğer ihale usulleri ile yapılan ihalelerde ise ihale tarihi esas alınır.

Örneğin; 11.1.2014 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan ihalede son geçici vergi beyanname dönemi “Ekim-Kasım-Aralık 2013”, 15.7.2014 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan ihalede son geçici vergi beyanname dönemi “Nisan-Mayıs-Haziran 2014” tür.

79.3. İdarelerin aşırı düşük teklif tespit ve değerlendirilmesine ilişkin aşağıdaki düzenlemeleri de dikkate almaları gerekmektedir.

79.3.1. Teklifi aşırı düşük olarak tespit edildikten sonra yukarıdaki yöntemlere göre usulüne uygun açıklama yapan isteklilerin teklifleri geçerli kabul edilir. Hayatın olağan akışına veya ticari gereklere aykırılık gibi nedenlerle teklifler reddedilemez.

79.3.2. 79.2.2 nci maddede yer alan yöntemlerden herhangi biri ile açıklama yapılmasının fiilen mümkün olmadığının anlaşıldığı durumlarda, istekli tarafından gerekçesi belirtilmek suretiyle, ilgili mevzuatına göre ihale tarihinden önceki son 12 ay içinde düzenlenen açıklamaya elverişli diğer bilgi ve belgeler kullanılarak da açıklama yapılabilir.

79.3.3. Kurumca hazırlanan “İşçilik Hesaplama Modülü” ne (www.ihale.gov.tr) adresinden ulaşılabilecek olup, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde tekliflerin değerlendirilmesi bağlamında sözleşme ve genel giderler dahil asgari işçilik maliyeti hesabında işçilik hesaplama modülünün kullanılması zorunludur.

79.3.5. Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımlarına ilişkin yapılan aşırı düşük teklif açıklamasında, sözleşme giderleri ve genel giderlerin % 4 oranında hesaplanması söz konusu olmayacak, sözleşme giderleri ilgili mevzuatına göre hesaplanmak suretiyle açıklama yapılacaktır…” açıklaması,

 

İdari Şartname’nin “Teklif fiyata dahil olan giderler” başlıklı 25’inci maddesinde “25.1. Sözleşmenin uygulanması sırasında, ilgili mevzuat gereğince ödenecek ulaşım, sigorta, vergi, resim ve harç giderleri teklif fiyatına dahildir.

25.2. 25.1. maddesinde yer alan gider kalemlerinde artış olması ya da benzeri yeni gider kalemlerinin oluşması hallerinde, teklif edilen fiyatın bu tür artış ya da farkları karşılayacak payı içerdiği kabul edilir. Yüklenici, bu artış ve farkları ileri sürerek herhangi bir hak talebinde bulunamaz.

25.3. Teklif fiyata dahil olan diğer giderler aşağıda belirtilmiştir:

25.3.1.

Teklif fiyatına işçilik maliyeti ile ilgili bütün giderler, vergi(KDV Hariç), resim, harç ve benzeri giderler, eğitim, giyim, ulaşım giderleri, teklif fiyata dahil edilecektir.

İşin süresi ve personel sayısı dikkate alınarak ilgili mevzuatına göre hesaplanacak işçilik ücreti:

Personel sayısı 5 tir.

En az 2 yıllık ilgili üniversite mezunu olup, (Sağlık kurumlarında SBYS kapsamında 6 aylık iş deneyim belgesi ) network, donanım, teknik destek ve yazılım bakım konusunda mesleki deneyimini gösterir ilgili belge veya sertifika sahibi olmalıdır. SBYS Yazılım, donanım bakım-onarım ve network destek personeli olarak görev yapacaktır.(A Grubu Maaşı Asgari Ücrete Göre: Brüt asgari ücretin %60 fazlası, Görev Yeri: Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimliği 1 Kişi )

En az 4 yıllık Lisans mezunu olup, (Sağlık kurumlarında SBYS kapsamında 6 aylık iş deneyim belgesi ) network, donanım, teknik destek ve yazılım bakım konusunda mesleki deneyimini gösterir ilgili belge veya sertifika sahibi olmalıdır. SBYS Yazılım, donanım bakım-onarım ve network destek personeli (B Grubu Maaşı Asgari Ücrete Göre: Brüt asgari ücretin %100 fazlası, Görev Yeri: Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü 2 Kişi, Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimliği 1 Kişi )

En az 4 yıllık Lisans mezunu olup, (Sağlık kurumlarında SBYS kapsamında 6 yıl deneyimli ) network, donanım, teknik destek ve yazılım bakım konusunda mesleki deneyimini gösterir ilgili belge veya sertifika sahibi olmalıdır. SBYS Yazılım, donanım bakım-onarım ve network destek personeli (B Grubu Maaşı Asgari Ücrete Göre: Brüt asgari ücretin %100 fazlası, Görev Yeri: Tunceli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği 1 Kişi )

a) Yüklenicinin çalıştıracağı personellere yemek ve giyim bedeli yüklenici tarafından karşılanacak olup, yükleniciye yemek ve yol giderlerinin karşılanması noktasında ek bir bedel ödenemeyecektir. Personeller için yol ve yemek bedeli nakdi olarak ödenecektir. Personeller için geliş-gidiş yol bedeli yüklenici tarafından ödenecek olup idareden herhangi bir ek ücret talep edilmeyecektir. Her bir firma personeline geliş, gidiş, yol ve yemek ücreti olarak ayda 22 gün üzerinden, en az Esnaf ve Sanatkarlar Odasının il geneli için belirleyeceği yol bedeli ödenecek olup yüklenici firma tarafından bordroda gösterilecektir.

b) Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimliğinde görevli personele yemek ücreti öngörülmeyecektir.

c) İhale kapsamı içerisinde çalıştırılacak personellerin teknik şartnamede detayları belirtilen giyecek giderleri yüklenici tarafından ayni olarak karşılanacaktır.

Teknik şartnamede detayları belirtilen lisanslama giderleri ve diğer giderler teklif fiyata dahil edilecektir.

25.4. Sözleşme konusu işin bedelinin ödenmesi aşamasında doğacak Katma Değer Vergisi (KDV), ilgili mevzuatı çerçevesinde İdare tarafından yükleniciye ayrıca ödenir.

25.5. Kısa vadeli sigorta prim oranları belirtilecektir.

Kısa vadeli sigorta prim oranı % 2 (iki) dir.” düzenlemesi,

 

Aynı Şartname’nin “Aşırı düşük teklifler” başlıklı 33’üncü maddesinde “33.1. Teklifi sınır değerin altında kalan isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir. Bu kapsamda; ihale komisyonu sınır değerin altında kalan teklifleri aşırı düşük teklif olarak tespit eder ve bu teklif sahiplerinden Kurum tarafından belirlenen kriterlere göre teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister. İhale komisyonu;

a) Verilen hizmetin ekonomik olması,

b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin işin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,

c) Teklif edilen hizmetin özgünlüğü,

gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifi reddedilir.” düzenlemesi,

Sözleşme Tasarısı’nın “İşin süresi” başlıklı 9’uncu maddesinde “9.1. İşin süresi, işe başlama tarihinden itibaren 36 (OtuzAltı) aydır

9.2. Bu sözleşmenin uygulanmasında sürelerin hesabı takvim günü esasına göre yapılmıştır.” düzenlemesi yer almaktadır.

 

08.03.2023 tarihli ihale komisyon kararında, kısmi teklife açık bahse konu ihalenin itirazen şikâyete konu “1.Kısım: Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü, Tunceli Devlet Hastanesi, Pertek İlçe Hastanesi” kısmında 4 teklif verildiği, ihalenin aşırı düşük teklif açıklaması uygun bulunan ve demonstrasyonu başarılı sonuçlanan Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. üzerinde bırakıldığı, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibinin de aşırı düşük teklif açıklaması uygun bulunan ve demonstrasyonu başarılı sonuçlanan başvuru sahibi Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri A.Ş. olarak belirlendiği görülmektedir.

 

İdarenin, kısmi teklife açık bahse konu ihalenin itirazen şikâyete konu 1’inci kısmı üzerinde bırakılan Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. ve başvuru sahibi Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri A.Ş.ye gönderdiği 19.01.2023 tarihli ile 207523584 ve 207523480 sayılı “Beyan edilen bilgileri tevsik eden belgelerin sunulması ve/veya numune/demonstrasyon işlemlerine ilişkin ürün örneklerinin verilmesi/kurulumların yapılması/aşırı düşük teklif açıklamalarının sunulması” konulu yazılarında “36 AYLIK SBYS işine ait ihalede tekliflerin değerlendirmesi sürecine geçilmiş olup, beyan ettiğiniz bilgi ve belgeleri tevsik eden ve EKAP veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden sorgulanamayan aşağıdaki belgeleri ekleri ile birlikte, İdari Şartnamenin 7.9. maddesine uygun olarak, 25.01.2023 tarihine kadar İdaremize sunmanız, numune/demonstrasyon değerlendirmesi için teklif ettiğiniz ürüne/ürünlere ilişkin örnekleri aşağıdaki tabloda belirtilen adrese ulaştırarak, yine aşağıdaki tabloda belirtilen tarih ve adreste değerlendirme için hazır bulunmanız ve aşırı düşük teklif açıklamalarınızı 25.01.2023 tarihine kadar sunmanız gerekmektedir.” ifadelerine yer verilmiş olup, söz konusu yazıların ekindeki 19.01.2023 tarihli ve 433361153/949 sayılı “Aşırı Düşük Teklif Sorgulaması” konulu yazıda “19/01/2023 tarih ve 2022/1294830 ihale kayıt numaralı “36 Aylık SBYS Hizmet Alımı” ihalesi için vermiş olduğunuz teklif aşırı düşük olarak değerlendirilmiş olup, idaremiz tarafından aşağıda belirtilen kriterlere göre Kamu İhale Kanunu’nun 38. maddesi gereği teklif fiyatınızın ayrıntılı açıklamalarının 25.01.2023 tarihine kadar tarafımıza iletilmesi hususunda;

Bilgilerinize rica ederim.

Açıklama İstenilen Teklif Bileşenleri

1-Yazılım Maliyeti

2-Sözleşme Genel Gider Maliyeti

3-Firma Karı” ifadelerine yer verildiği, başvuru sahibinin itirazen şikâyet dilekçesinde bahsedilen diğer giderlerin (İdari Şartname’nin 25.1 ve 25.2’inci maddesinde belirtilen teklif fiyata dahil olan giderler, Teknik Şartname’nin 5.34’üncü maddesinde belirtilen HIMMS çalışmaları maliyetleri, 5.36’ncı maddesinde belirtilen akıllı ilaç karar destek sistemleri yazılımları lisans maliyetleri, 9’uncu Maddesinde belirtilen danışmanlık hizmetleri maliyetleri, 25’inci maddesinde belirtilen VTYS lisans maliyetleri, 30.29.1.23 ve 30.29.1.3’üncü maddelerinde belirtilen yoğun bakım cihaz entegrasyonu için gerekli olan altyapı ve lisans maliyetleri, 31’inci maddesinde belirtilen karar destek ve iş zekası sistemi yazılımları lisans maliyetleri, ulaşım, konaklama, demonstrasyon, eğitim, kurulum vb. giderlerin) idarece “Aşırı Düşük Teklif Sorgulaması” konulu yazıda önemli teklif bileşenleri olarak belirlenmediği görülmektedir.

Kısmi teklife açık bahse konu ihalenin itirazen şikâyete konu 1’inci kısmı üzerinde bırakılan Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından sunulan aşırı düşük teklif açıklaması incelendiğinde, personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı niteliğinde olan söz konusu ihalede;  sözleşme genel gider maliyetinin sözleşme damga vergisi (binde 9,48), ihale karar pulu (binde 5,69) ve KİK payı (onbinde
5 ) dikkate alınarak açıklandığı, yapılan açıklamanın yerinde olduğu ve firma kârı olarak 946.265,40 TL öngörüldüğü görülmüştür.

 

Önemli teklif bileşenleri arasında yer alan yazılım maliyetinin Probel Yazılım ve Bilişim Sistemleri A.Ş.den alınan fiyat teklifi ve dayanağı olan 2022 yılı 3’üncü geçici vergi beyanname dönemine ilişkin düzenlenen EK-O.6 satış tutarı tespit tutanağı ile açıklandığı, sunulan EK-O.6 satış tutarı tespit tutanağı incelendiğinde, söz konusu tutanağın “Fatura Bilgileri Tablosu”nda 2022 yılı 3’üncü geçici vergi beyanname dönemi ile birlikte 2022 yılı 1’inci ve 2’nci geçici vergi beyanname dönemlerine ilişkin faturalar da dikkate alınarak ağırlıklı ortalama birim satış tutarının tespit edildiği, yapılan açıklamanın bu haliyle Kamu İhale Genel Tebliği’nin 79’uncu maddesine aykırı olduğu anlaşılmıştır.

 

Bu sebeple, kısmi teklife açık bahse konu ihalenin itirazen şikâyete konu 1’inci kısmı üzerinde bırakılan Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından sunulan aşırı düşük teklif açıklaması Kamu İhale Genel Tebliği’nin 79’uncu maddesindeki açıklamalara uygun olmadığından başvuru sahibinin 4’üncü iddiasının yerinde olduğu sonucuna varılmıştır.

Toplantı No 2023/025
Gündem No 21
Karar Tarihi 13.04.2023
Karar No 2023/UH.II-618