Hakediş dengeleme tablosu

Hakediş dengeleme tablosunda ilk hakedişten başlanarak bugüne kadar yapılan ödemeler ve bu hakedişte yapılacak ödemelerin topluca dökümü gösterilir. Sayfanın en üstünde işin adı, hakediş rapor no, yüklenici ismi, ihale bedeli ve toplam iş miktarı bulunur.

Hakediş No: Bu sütuna hakediş rapor numarası yazılır.

Hakediş Tarih: Bu sütuna hakedişin arka kapağında bulunan ve hakedişin kapsadığı dönemi belirten tarih yazılır.

Sözleşme Birim Fiyatları ile Tenzilatlı Toplam İş Tutarı: Bu sütuna şimdiye kadar söz konusu iş için tahakkuk ettirilen toplam hakediş bedeli (ihzarat dahil, fiyat farkı ve KDV hariç) yazılır.

Sözleşme Birim Fiyatları ile Tenzilatlı Bir Önceki Hakediş Tutarı: Bir önceki hakediş için tahakkuk ettirilen toplam hakediş bedeli (ihzarat dahil, fiyat farkı ve KDV hariç) yazılır. Daha önce hakediş yapılmamış ise bu bölüm boş bırakılır.

Sözleşme Birim Fiyatları ile Tenzilatlı Bu Hakediş Tutarı (A): Toplam iş tutarından, bir önceki hakediş tutarı çıkartılarak bu hakediş tutarı elde edilir ve bu bölüme yazılır.

Toplam Fiyat Farkı: İş için tahakkuk ettirilen toplam fiyat farkı bu bölüme yazılır.

Hakediş Fiyat Farkı (B): Arka kapaktan alınan bu hakedişe ait fiyat farkı bedeli bu bölüme yazılır.

K.D.V (C): Sözleşme fiyatları ile bu hakediş tutarı ve bu hakedişe ait fiyat farkı tutarı toplamı üzerinden hesaplanan K.D.V tutarı arka kapaktan alınarak bu bölüme yazılır.

İhzarat Bedeli Kesintisi (D): İmalatta kullanılan ihzarat miktarları, ödenecek miktardan düşülmek üzere D sütununa yazılır.

Diğer Kesintiler (E): Sözleşme hükümlerinde, birim fiyat tariflerinde veya sözleşmenin diğer eklerinde belirtilen ceza maddelerine istinaden, yüklenicinin herhangi bir kusurunun bulunduğu durumlarda, bu kusurlar ve ilgili ceza tutarları tutanak altına alınarak bu bölümde gösterilir.

Ödenen Hakediş (F): Bu hakediş tutarı, hakediş fiyat farkı ve K.D.V toplanarak, ihzarat bedeli kesintisi ve varsa diğer kesintiler bu miktardan çıkartılarak, yükleniciye bu hakedişte ödenecek tutar elde edilir ve F sütununa yazılır. Ödenecek hakediş tutarı F=(A+B+C) – (D+E) formülü ile hesaplanır.

En alt satırda bugüne kadar ödenen miktarların özeti niteliğinde, sözleşme birim fiyatları ile ödenen hakediş tutarı, fiyat farkı ve KDV bedellerinin genel toplamı bulunur.

Hakediş inceleme birimi, bu sayfayı kontrol ederken öncelikle daha önce ödenmiş olan tüm geçici hakediş raporlarını yapı denetim görevlisinden temin etmelidir. Geçmiş dönemdeki geçici hakedişlerin arka kapak sayfalarından alınan değerlerin doğruluğunu teyit etmelidir.