İhale hukuku kapsamında Teklif Belgesi ile İhale Belgesi Arasındaki Fark Nedir?

image_pdfimage_print
55 / 100

İhale Teklif belgesi ile ihale belgesi arasındaki fark, sözleşmelerin nasıl elde edildiği ile ilgilidir. Satın alma ve sözleşme yönetimi dünyasında, ihale aşamasının herkesin yararına çalışabileceği alanlar vardır.

İlk olarak, kimin ne tür bir iş yapacağını belirlemelisiniz ve hepsi sözleşme şartlarına dahil edilmelidir. Çeşitli kriterleri değerlendirdikten sonra, sözleşmeyi kazanan bir teklif sahibine vereceksiniz.

Çoğu müşteri veya sahip istediklerini alamayacaklarını bilir. Ne olursa olsun, sözleşme sahibi iş için en iyi taşeronu belirleme yöntemini zorunlu kılacaktır.

Taşeronluktaki birincil amaç, sözleşme sahibine paraları için en iyi getiriyi vermektir. Özel sektör içinde, bir satıcı seçmek, bir teklif verme yapısı gerektirmez.

Çoğu durumda, tek kaynaklı satıcı seçilecek ve bir satınalma siparişi sözleşmesi hızlı bir şekilde sipariş edilecektir. Müşteri / mal sahibi, rekabetçi teklifleri değerlendirirken formlarla ilgili belirli bir eksiklik beyan eder.

İhale Teklifleri

Her hükümetin (veya şirketin) ihale tekliflerini çevreleyen kendi sözleşmesi ve politikaları vardır, ancak seçim yapabileceğiniz üç rekabetçi teklif yöntemi vardır:

  • Teklif talebi
  • Teklif talebi
  • İhaleye davet

Bir idarenin ne istediğini tam olarak bildikleri inşaat projelerinde ihale daveti geçerlidir . İhale sözleşmesine davet, potansiyel bir teklif sahibinin karşılaması gereken açık şartlar ve nitelikler dahil olmak üzere iş performansı ile ilgili belirli parametreler içerir.

Teklif talebi, iş performansının dar bir tanımını satıcıya iletmek için daha açık bir şekilde yazılmıştır. Teklif talepleri, müşterinin iş sahasını yeterince ayrıntılı bir seviyeye getiremediği veya tanımlayamayacağı durumlarda uygulanır.

Firmalar neyi başarmak istediklerini bildikleri ancak hedeflerine ulaşmak için yeterli zamana veya uzmanlığa sahip olmayan senaryolarla karşılaşabilirler. Bu nedenle, müşteriler istenen hedefe ulaşmak için taşeronlara güvenmelidir.

Teklif talepleri ihale ile aynı değildir, ancak genellikle daha küçüktür. Fiyat teklifi talepleri, herhangi bir ekipman veya malzeme temini de dahil olmak üzere belirli bir iş ölçeği için fiyatlandırma hakkında bilgi almak isteyen müşterilere kayma eğilimindedir. İhalede olduğu gibi, ayrıntılar, beklentiler ve şartlar belirlenir ve satıcının kapsamı kendi başına tanımlamak için çok az görevi vardır. Müşteri, sözleşmeyle ilgili olarak hangi ismi kullanırsa kullanabilir.

Rekabetçi Teklif Verme Süreci

Beklentiler konusunda satıcılar için çok açık olması gerektiğini ve bir müşterinin bu tür sözleşmelerin yasal olarak bağlayıcı nitelikleri konusunda emin olması gerektiğini belirtmek gerekir. Rekabetçi ihale dikkatlice planlanmalı ve potansiyel yasal sonuçları hafifletmek için verimlilikle yürütülmelidir.

Ayrıca, istek ve kısıtlamalarınızla ilgili sağlam bir planınız olmalıdır. Hangisini seçerseniz seçin, ihale sürecinde görünürlük ve kontrollere sahip olmanızı sağlayan yönetim yazılımını kullanabilirsiniz, buna ihale süreci ve teklif değerlendirmesi de dahil İhale, taraflarca aşağıdaki gibi hizmet ve mal aramada zorunludur:

  • Bölümler
  • Hükümetler
  • şirketler
  • İhale Dökümü

İhale bir proje başlayacak kaynaklarını almanın bir yoludur. İhale aynı zamanda çeşitli konuları içeren bir belge paketidir (örn. Teklif veren için talimatlar). Bu, işlerin kapsamını, sözleşme koşullarını ve teknik özellikleri de içerir. Bu, ihale tahmini olarak bilinen tanımlanmış bir bütçe tahsisini de içerebilir.

Bu aynı zamanda kurumların ve hükümetlerin büyük bir proje için çeşitli teklifler vereceği ve belirli bir süre içinde sunulmaları gereken bir süreci ifade eder. İhale dokümanları ayrıca yanıt şablonları ve bir sözleşme / sözleşme taslağı da dahil olmak üzere yetki, kriter ve zaman çizelgeleri oluşturacaktır .

İhale aynı zamanda kuruluşların çeşitli tedarikçilerden bir şeyler satın almak ve teklif almak istedikleri teklifler için bir taleptir.

Teklif verme işlemi, ihaleye tedarikçi tarafından yanıt verilmesini gerektirir ve teklif, ihale dokümanındaki tüm soruları yeterince yanıtlamalıdır.

Ayrıca, gerekirse maliyetlendime de dahil olmak üzere gerekli bilgileri içermelidir. Teklifler tedarikçi tekliflerini içerir ve teslimat planı, kullanılabilirlik ve fiyatlandırma gibi faktörleri içerir. Teklif, her proje için tüm faaliyetlerin maliyetiyle birlikte her proje için gerekli olan malzemelerin proje miktarlarını ve faaliyetlerini gösteren belgedir.

Teklif belgesi ile ihale belgesi arasındaki fark hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa İhale hukuku Servisimizle iletişime geçebilirsiniz

image_pdfimage_print