iş bitirme belgesinin beyan edildiği sunulan belgenin personel çalıştırmaya dayalı olmadığı belgeyi düzenleyen kurum veya kuruluştan belge tutarına esas işin ne kadarlık kısmının benzer iş tanımına uyduğunu ve ne kadarlık kısmının personel çalıştırmaya dayalı benzer işten elde edilmiş olduğunun belgeyi düzenleyen kurum veya kuruluştan teyidinin yapılması için iş deneyim belgesini düzenleyen idarece gönderilen bilgi ve belgeden başvuruya konu ihalede belirlenen benzer işlere uygun kısımlar tespit edilememiş olup bu bağlamda anılan isteklinin teklinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği hk

 

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin “Aday veya isteklinin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren belgeler” başlıklı 38’inci maddesinde “İhalelere katılacak aday veya istekliler tarafından,

a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesinin,

b) Tüzel kişi olması halinde, bu Yönetmelik ekinde yer alan Tüzel Kişilerde Ortaklık Bilgilerine ve Yönetimdeki Görevlilere İlişkin Son Durumu Gösterir Belge ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerinin, teklif kapsamında sunulması zorunludur. Ayrıca aday veya isteklilerin ihale tarihi itibarıyla mesleki faaliyetlerini mevzuatı gereği ilgili odaya kayıtlı olarak sürdürmesi gerekmekte olup, ihale üzerinde kalan isteklinin sözleşme imzalanmadan önce, bu durumu tevsik eden belgeleri 4734 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat ile ön yeterlik ve ihale dokümanında yer alan düzenlemelere uygun olarak sunması gerekmektedir.

(2) Vekaleten ihaleye katılma halinde; vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesinin sunulması zorunludur.

(3) İş ortaklığında, iş ortaklığı beyannamesinin ve iş ortaklığını oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından, ilgisine göre birinci fıkranın  (a) ve (b) bentlerindeki belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur. Konsorsiyumda ise konsorsiyum beyannamesinin ve konsorsiyumu oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından, ilgisine göre birinci fıkranın (a) ve (b) bentlerindeki belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

(4) İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgelerin adaylar veya istekliler tarafından sunulmasına ilişkin hükümlere, ilan ve ön yeterlik şartnamesi veya idari şartnamede yer verilir. İş ortaklarının her birinin söz konusu belgeleri ayrı ayrı sunması, konsorsiyumda ise her bir ortağın kendi kısmına ilişkin belgeleri sunması zorunludur.” hükmü yer almaktadır.

 

İdari Şartname’nin “İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri” başlıklı 7’nci maddesinde “7.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilginlerin e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.:

a) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri(anonim şirketler tarafından her durumda bu bilgileri gösterir pay defteri)” düzenlemesine yer verilmiştir.

İstiklal Nakliye Temizlik İnşaat Hayvancılık Yemek Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından “Yeterlik Bilgileri Tablosu”nun “Teklif Vermeye Yetkili Olunduğuna İlişkin Bilgiler” sütununun “İmza Sirküleri” satırının “Noterlik Adı” kısmında “Elbistan 2. Noterliği”, “İmza Sirkülerinin Tarihi ve Yevmiye Numarası” kısmında ise “16.04.2015, 04909” beyanlarına yer verildiği görülmüştür.

 

Aktarılan hususlar çerçevesinde, anılan istekli tarafından imza sirkülerine ilişkin noterliğe, tarih ve yevmiye numarasına yer verildiği anlaşıldığından başvuru sahibinin bu husustaki iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

7) Başvuru sahibinin 7’nci iddiasına ilişkin olarak:

 

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Geçici Teminat” başlıklı 33’üncü maddesinde “İhalelerde, teklif edilen bedelin % 3’ünden az olmamak üzere, istekli tarafından verilecek tutarda geçici teminat alınır. İhale dokümanında belirtilmesi şartıyla, danışmanlık hizmeti ihalelerinde geçici teminat alınması zorunlu değildir.” hükmü yer almaktadır.

 

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin “Teminatlar” başlıklı 55’inci maddesinde “(1) İhalelerde, teklif edilen bedelin yüzde üçünden az olmamak üzere, istekli tarafından verilecek tutarda geçici teminat alınır.

(3) Kanunun 34 üncü maddesindeki değerler teminat olarak kabul edilir.

(4) Teminat mektuplarının kapsam ve şeklinin, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan standart formlara uygun olması zorunludur. Standart formlara uygun olarak düzenlenmemiş teminat mektupları geçerli kabul edilmez. İstekli tarafından sunulacak geçici teminatın Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınması durumunda, mektuba kuruluş tarafından verilen ayırt edici numaranın sunulmayacak belgeler tablosunda belirtilmesi yeterlidir.

(5) Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, ihale dokümanında belirtilen teklif geçerlilik süresinin bitiminden itibaren otuz günden az olmamak üzere istekli tarafından belirlenir…” hükmü,

 

Aynı Yönetmelik’in “Elektronik ihale” başlıklı 59/A maddesinde “(6) Geçici teminat mektupları Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınır ve mektuba ilişkin ayırt edici numara yeterlik bilgileri tablosunun ilgili bölümünde belirtilir. Bu maddeye uygun olarak alınmayan geçici teminat mektupları geçerli kabul edilmez. Geçici teminat mektubu dışındaki teminatların saymanlık ya da muhasebe müdürlüklerine yatırıldığına ilişkin bilgiler de aynı şekilde yeterlik bilgileri tablosunun ilgili bölümünde belirtilir.” hükmü,

 

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği’nin “Geçici teminatlar” başlıklı 21’inci maddesinde “(1) Kanunun 34 üncü maddesindeki değerler teminat olarak kabul edilir.

(2) Geçici teminat mektupları Kurumla “EKAP Üzerinden Online Bilgi Alışverişine Yönelik İşbirliği Yapılmasına Dair Protokol” imzalamış olan kuruluşlardan alınır. İlgilinin talebi halinde, kuruluş tarafından Ek-1’de yer alan “Geçici Teminat Mektubu Bilgileri Formu” düzenlenerek kendisine verilir. Geçici teminat mektupları, elektronik imza kullanılmak suretiyle elektronik veya ıslak imza kullanılmak suretiyle fiziki ortamda düzenlenebilir. Ancak düzenlenen geçici teminat mektubuna kuruluş tarafından ayırt edici bir numara verilerek mektuba ilişkin bilgilerin EKAP’a aktarılması ve verilen ayırt edici numaranın istekli tarafından e-teklif kapsamında EKAP üzerinden gönderilmesi gerekir. Geçici teminat mektuplarına ilişkin bilgilerin, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa göre merkezi takas kuruluşu olarak faaliyet gösteren kuruluşlar dâhil yetkilendirilmiş merkezi bir kuruluş tarafından EKAP’a aktarılması durumunda da düzenlenen mektupların bu fıkraya uygun olarak alındığı kabul edilir…” hükmü yer almaktadır.

 

İdari Şartname’nin “Geçici teminat” başlıklı 26’ncı maddesinde “26.1. İstekliler teklif ettikleri bedelin % 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. Teklif edilen bedelin % 3’ünden az oranda geçici teminat veren isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılır.

26.2. İsteklinin ortak girişim olması halinde toplam geçici teminat miktarı, ortaklık oranına veya işin uzmanlık gerektiren kısımlarına verilen teklif tutarlarına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir. Ancak ortaklardan herhangi biri tarafından Kanun kapsamındaki idarelere taahhüt edilenler dışında yurt dışında gerçekleştirilen işlerden elde edilen iş deneyiminin kullanılması durumunda, belgeyi kullanan ortak tarafından ilgisine göre iş ortaklıklarındaki hissesi oranında veya konsorsiyumlarda işin uzmanlık gerektiren kısımlarına verilen teklif tutarının toplam teklif tutarına karşılık gelen oranda geçici teminat verilmesi zorunludur.

26.3. Geçici teminat olarak kullanılan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, 30.08.2021 tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenir.

26.4. Geçici teminatı ihalede istenilen katılma şartlarını sağlamayan teklifler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

26.5. Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınmayan geçici teminat mektuplarının tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında idarenin talebi üzerine sunulması zorunludur. Bu zorunluluğa uymayanlar hakkında Kanunun 17 nci maddesi uyarınca işlem yapılır.” düzenlemesine,

 

Aynı Şartname’nin “Geçici teminatın verilmesi” başlıklı 28’inci maddesinde “28.1. Geçici teminat mektuplarının Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınması halinde, mektuba ilişkin ayırt edici numara; anılan maddeye uygun olarak alınmaması halinde ise düzenlenen mektuba ilişkin bilgiler, yeterlik bilgileri tablosunun ilgili bölümünde belirtilir.” düzenlemesine,

 

Aynı Şartname’nin “Geçici teminatın serbest bırakılması/iadesi” başlıklı 29’uncu maddesinde “29.1. İhale üzerinde bırakılan istekli ile ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliye ait Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınmayan teminat mektupları ihaleden sonra Saymanlık ya da Muhasebe Müdürlüklerine teslim edilir. Diğer isteklilere ait teminatlar ise hemen serbest bırakılır/iade edilir.

29.2. İhale üzerinde kalan isteklinin geçici teminatı ise gerekli kesin teminatın verilip sözleşmeyi imzalaması halinde serbest bırakılır/iade edilir.

29.3. İhale üzerinde kalan istekli ile sözleşme imzalanması halinde, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibine ait geçici teminat, sözleşme imzalandıktan hemen sonra serbest bırakılır/iade edilir.” düzenlemesine yer verilmiştir.

 

Söz konusu ihaleye ilişkin düzenlenen İdari Şartname’nin 26’ncı maddesinde isteklilerin teklif ettikleri bedelin % 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekleri, geçici teminatın geçerlilik süresinin 30.08.2021 tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirleneceği düzenlenmiştir.

 

İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifi kapsamında sunduğu yeterlik bilgileri tablosu incelendiğinde; “Teminata İlişkin Bilgiler” bölümünün “Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği’nin 21’inci maddesinin 2’nci fıkrasına uygun olarak alınan geçici teminat mektubu” kısmının doldurulduğu, geçici teminat mektubunun ayırt edici numarasının G0010-00199-21016432 olarak beyan edildiği görülmüştür.

 

Anılan istekliye ait elektronik ortamda düzenlenen geçici teminat mektubunun, elektronik geçici teminat mektuplarının Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği’nin 21’inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak ilgili bankalarla EKAP arasındaki protokol kuralları uyarınca mevzuatta aranan koşulları sağlar şekilde elektronik olarak düzenlendiği, bu sebeple anılan Yönetmeliğin 21’inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak alınmayan mektuplar gibi mevzuatta aranan tüm zorunlu unsurları ihtiva ettiği ve standart forma uygun şekilde düzenlendiğinin kabulünün gerektiği, bu kapsamda başvuru sahibinin iddiasında ileri sürülenin aksine standart forma aykırı olduğuna ilişkin bir sonuca varılamayacağı anlaşıldığından başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

 

B) İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik’in 18’inci maddesi yönünden yapılan inceleme sonucunda tespit edilen aykırılıklar ve buna ilişkin inceleme ve hukuki değerlendirme aşağıda yapılmıştır:

 

– Salkım Temizlik Gıda Turizm Taşımacılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından “Yeterlik Bilgileri Tablosu”nun “Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Bilgiler” sütununun “EKAP’ta Kayıtlı Olan İş Deneyim Belgesi” satırının “Belgeye EKAP Tarafından Verilen Sayı” kısmında “2016/112763-1471774-1-1” bilgilerinin beyan edildiği,

 

Beyan edilen iş deneyim belgesine ilişkin olarak EKAP üzerinden yapılan sorgulamada; söz konusu belgenin “Ekinözü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü” tarafından düzenlendiği, işin adının “Genel Temizlik”, işin tanımının “Belediyemiz Mücavir alan sınırları içerisinde Genel Kent Temizliği, Park ve Bahçelerin bakım onarım ve temizlik işlerinin yapılması işi” sözleşme tarihinin 24.05.2016, belge tutarının 807.837,80 TL olduğu görülmüştür.

 

Söz konusu belgenin benzer işe uygun kısımlarının tespiti için, belgeyi düzenleyen idareye 05.08.2021 tarihinde gönderilen yazıda “2021/171062 İhale Kayıt Numaralı “İşletme Müdürlüğünün İnşaat, Sıhhi Tesisat Bakım-Onarım, Yenileme ve Peyzaj İşlerinin; 25 Personel İle İşletme-Bakım Talimatlarına veya İşin Tekniğine Uygun Olarak, Teknik Şartnamenin Ekinde (Ek-1) Yer Alan Araç- Gereç Marifetiyle Yapılması İhalesi” işine teklif veren Salkım Temizlik Gıda Turizm Taşımacılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından mesleki ve teknik yeterliliğe ilişkin değerlendirme yapılabilmesi için idarenizce düzenlenmiş 01.02.2017 tarihli ve 2016/112763-1471774-1-1 sayılı iş deneyim belgesi sunulmuştur.

2021/171062 İKN’li ihaleye ait İdari Şartname’nin 2’nci maddesinde “2.1. İhale konusu hizmetin; a) Adı: Afşin Elbistan B Termik Santralı İşletme Müdürlüğünün ihtiyacı İnşaat Sıhhi Tesisat Bakım-Onarım, yenileme ve peyzaj işlerinin 24 ay süreyle 25 personelle hizmet alımı yoluyla yaptırılması”, düzenlemesi, 7.6’ncı maddesinde “7.6. Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir:

Personel çalıştırmaya dayalı İnşaat bakım-onarım işleri veya, Personel çalıştırmaya dayalı Bakım Onarım Revizyon işleri veya, Personel çalıştırmaya dayalı Teknik Bakım Hizmetleri veya, Personel çalıştırmaya dayalı Peyzaj İşleri benzer iş olarak kabul edilecektir.” düzenlemesi yer almaktadır. Bu itibarla, 01.02.2017 tarihli ve 2016/112763-1471774-1-1 sayılı iş deneyim belgesine konu iş çerçevesinde ihale konusu iş ve/veya benzer iş kapsamında gerçekleştirilen kısımların tespit edilebilmesi amacıyla;

1) İş deneyim belgesine konu iş kapsamında inşaat bakım-onarım işleri, bakım onarım revizyon işleri, teknik bakım hizmetleri ve peyzaj işlerinde kaç personelin çalıştığı,

 2) 807.837,80 TL belge tutarlı iş deneyim belgesinin ne kadarlık tutarının bahsi geçen işlerden oluştuğuna ilişkin bilgi ve belgelerin gönderilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verilmiştir.

 

İdarece 12.08.2021 tarihinde gönderilen cevabi yazıda “…50 adet personel alımı yapılmış, alınan personellerin tamımı karışık olarak;

1- Belediyemizin, genel temizlik, peyzaj, bakım onarım işlerinde çalıştırılmıştır.

2- 807.837,80 TL belge tutarlı iş deneyim belgesinin tamamı bu işlerden oluşmaktadır…” ifadelerine yer verilmiştir.

 

Aktarılan hususlar çerçevesinde, iş deneyim belgesini düzenleyen idarece gönderilen bilgi ve belgeden, başvuruya konu ihalede belirlenen benzer işlere uygun kısımlar tespit edilememiş olup, bu bağlamda anılan isteklinin teklinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği sonucuna varılmıştır.

 

– Yeşilyol Boya Teknik Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi – Efesoy Makina Cıvata Hırdavat İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi – Tuğra Peyzaj İşgücü Temini Temizlik Hizmetleri Tahmil Tahliye Toplu Yemek İşletmeleri Oto Kiralama İnşaat Taahhüt Enerji Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ortak Girişiminde Tuğra Peyzaj İşgücü Temini Temizlik Hizmetleri Tahmil Tahliye Toplu Yemek İşletmeleri Oto Kiralama İnşaat Taahhüt Enerji Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından “Yeterlik Bilgileri Tablosu”nun “Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Bilgiler” sütununun “EKAP’ta Kayıtlı Olan İş Deneyim Belgesi” satırının “Belgeye EKAP Tarafından Verilen Sayı” kısmında “2016/411528-1844361-1-1” bilgilerinin beyan edildiği,

 

Beyan edilen iş deneyim belgesine ilişkin olarak EKAP üzerinden yapılan sorgulamada; söz konusu belgenin “Ceyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü” tarafından düzenlendiği, işin adının “Kent içi temizlik, çöp toplama, çöp nakli, araç kiralama, park ve bahçelerin bakımı ve tüm birimlerimizde çalıştırılmak üzere işçilik hizmet alımı işi”, işin tanımının “350 işçiyle 32 araçla (Çöp kamyonları ve Binek araç kiralanması) 30 aylık işçilik hizmet alımı ihalesi” sözleşme tarihinin 30.12.2016, belge tutarının 24.594.922,15 TL olduğu görülmüştür.

 

Söz konusu belgenin benzer işe uygun kısımlarının tespiti için, belgeyi düzenleyen idareye 05.08.2021 tarihinde gönderilen yazıda “2021/171062 İhale Kayıt Numaralı “İşletme Müdürlüğünün İnşaat, Sıhhi Tesisat Bakım- Onarım, Yenileme ve Peyzaj İşlerinin; 25 Personel İle İşletme-Bakım Talimatlarına veya İşin Tekniğine Uygun Olarak, Teknik Şartnamenin Ekinde (Ek-1) Yer Alan Araç- Gereç Marifetiyle Yapılması İhalesi” işine teklif veren Tuğra Peyzaj İşgücü Temini Temizlik Hizmetleri Tahmil Tahliye Toplu Yemek İşletmeleri Oto Kiralama İnşaat Taahhüt Enerji Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından mesleki ve teknik yeterliliğe ilişkin değerlendirme yapılabilmesi için idarenizce düzenlenmiş 22.01.2021 tarihli ve 2016/411528-1844361-1-1 sayılı iş deneyim belgesi sunulmuştur.

2021/171062 İKN’li ihaleye ait İdari Şartname’nin 2’nci maddesinde “2.1. İhale konusu

hizmetin; a) Adı: Afşin Elbistan B Termik Santralı İşletme Müdürlüğünün ihtiyacı İnşaat Sıhhi Tesisat Bakım-Onarım, yenileme ve peyzaj işlerinin 24 ay süreyle 25 personelle hizmet alımı yoluyla yaptırılması”, düzenlemesi, 7.6’ncı maddesinde “7.6. Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir:

Personel çalıştırmaya dayalı İnşaat bakım-onarım işleri veya,

Personel çalıştırmaya dayalı Bakım Onarım Revizyon işleri veya,

Personel çalıştırmaya dayalı Teknik Bakım Hizmetleri veya,

Personel çalıştırmaya dayalı Peyzaj İşleri benzer iş olarak kabul edilecektir.” düzenlemesi yer almaktadır.

Bu itibarla, 22.01.2021 tarihli ve 2016/411528-1844361-1-1 sayılı iş deneyim belgesine konu iş çerçevesinde ihale konusu iş ve/veya benzer iş kapsamında gerçekleştirilen kısımların tespit edilebilmesi amacıyla;

1) İş deneyim belgesine konu iş kapsamında inşaat bakım-onarım işleri, bakım onarım revizyon işleri, teknik bakım hizmetleri ve peyzaj işlerinde kaç personelin çalıştığı,

2) 24.594.922,15 TL belge tutarlı iş deneyim belgesinin ne kadarlık tutarının bahsi geçen işlerden oluştuğuna ilişkin bilgi ve belgelerin gönderilmesi gerekmektedir…” ifadelerine yer verilmiştir.

 

İdarece 12.08.2021 tarihinde gönderilen cevabi yazıda “…ilgide kayıtlı yazıda Temizlik İşleri Müdürlüğümüzden istenen evraklar ekte sunulmuştur.…

EK: 1- İş bitirme Belgesi

                  2- 30 adet Fatura ve Hakediş” ifadelerine yer verilmiş olup fatura ve hakediş belgelerinin idarece gönderildiği, idarece benzer işe uygun olan herhangi bir tutara yer verilmediği anlaşılmıştır.

 

Aktarılan hususlar çerçevesinde, iş deneyim belgesini düzenleyen idarece gönderilen bilgi ve belgeden, başvuruya konu ihalede belirlenen benzer işlere uygun kısımlar tespit edilememiş olup, bu bağlamda anılan isteklinin teklinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiği sonucuna varılmıştır.

 

Sonuç olarak, yukarıda mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, İstiklal Nakliye Temizlik İnşaat Hayvancılık Yemek Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin teklifinin reddedilmesi, Salkım Temizlik Gıda Turizm Taşımacılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yeşilyol Boya Teknik Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi – Efesoy Makina Cıvata Hırdavat İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi – Tuğra Peyzaj İşgücü Temini Temizlik Hizmetleri Tahmil Tahliye Toplu Yemek İşletmeleri Oto Kiralama İnşaat Taahhüt Enerji Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ortak Girişiminin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Toplantı No : 2021/035
Gündem No : 26
Karar Tarihi : 25.08.2021
Karar No : 2021/UH.II-1585