ihaleden Yasaklamaya İlişkin Tutulacak Sicil kayıtları

image_pdfimage_print
57 / 100

4734 sayılı Kanun’un 58. maddesinin dördüncü fıkrasının son cümlesi “…Bu kararlar Kamu İhale Kurumunca izlenerek, kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı olanlara ilişkin siciller tutulur….” hükmüne amirdir.

Öncelikle yasaklama kararlarının izlenmesi hususunda Kamu İhale Kurumu yetkili ve görevlidir.

20.07.2002 tarih ve 24821 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu İhale Kurumunun Teşkilatı ile Kurum Personelinin Sosyal ve Mali Hakları, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin Hukuki Yapı ve Kuruluş başlıklı 5. maddesinin 1. fıkrası

“Kamu İhale Kurumu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile öngörülen görevleri yerine getirmek üzere kurulan, idari ve mali özerkliğe sahip bir kamu tüzel kişisidir…”
“Kurulun Görev ve Yetkileri” başlıklı 7. maddesi ise;
“ Kurul, Kurumun karar organıdır. Kurul 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve diğer mevzuat ile kendisine verilen görevleri yapar ve yetkileri kullanır.” hükmünü içermektedir.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Kamu İhale Kurumu, Şikâyetlerin İncelenmesi ve Anlaşmazlıkların Çözümü” başlıklı üçüncü kısmının birinci bölümünde yer alan “Kamu İhale Kurumu” başlıklı madde 53/b-5 “…5) Haklarında ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verilenlerin sicillerini tutmak….” Hükmü ile kamu ihalelerine katılmaktan yasaklananların sicillerini tutma görevi Kamu İhale Kurumu’na verilmiştir

 

image_pdfimage_print